Τα φθαρμένα ελαστικά πρέπει να αντικαθιστώνται καθώς μπορούν να θέσουν εσάς και το αυτοκίνητό σας σε κίνδυνο. Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων είναι όταν υπάρχει ελάττωμα στο όχημα, ενώ δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που οφείλονται στα ελαστικά και πιο συγκεκριμένα στο πέλμα τους, που έχει ξεπεράσει το ελάχιστο επιτρεπτό όριο.

Ωστόσο, είναι πολύ λογικό να αναρωτηθεί κανείς πόσο ικανό είναι το ύψος του πέλματος να κάνει τη διαφορά; Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία όταν ένα όχημα πηγαίνει με 80 χλμ/ώρα πάνω σε μια υγρή επιφάνεια με ύψος πέλματος λιγότερο από 1,6 χιλ, το όχημα θα σταματήσει μετά από 40 μέτρα. Στην περίπτωση όμως, που το ύψος του πέλματος είναι πάνω από 7 χιλ, η απόσταση ακινητοποίησης είναι μόνο 26 μέτρα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ της ασφαλούς ακινητοποίησης και του ατυχήματος.

Από την άλλη το να προτιμήσει κανείς να κρατήσει τα φθαρμένα ελαστικά του μπορεί να του στοιχίσει περισσότερο, αφού τα πρόστιμα της αστυνομίας για τέτοιου είδους ζητήματα είναι τσουχτερά!

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια των ελαστικών σας, είναι σημαντικό να τα ελέγχετε συχνά είτε μόνοι σας είτε παίρνοντας τη γνώμη ενός αξιόπιστου και έμπειρου τεχνίτη τροχών. Ελάτε στο κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services για έναν δωρεάν έλεγχο των ελαστικών σας γιατί όπως και να το κάνουμε. το σημαντικότερο όλων είναι η ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων!

You must be logged in to post a comment.
Menu