Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με τα ελαστικά

Όλοι μας έχουμε ακούσει από τα μέλη της οικογένειάς μας ή από φίλους διάφορους κανόνες σχετικά με τα ελαστικά. Το κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τους 6 πιο διαδεδομένους μύθους και την αλήθεια ή το ψέμα που βρίσκεται πίσω τους.

Το πίσω – μπρος των ελαστικών δεν είναι χρήσιμο

Σίγουρα έχετε ακούσει φήμες ότι δε χρειάζεται να περιστρέφετε τα ελαστικά σας, όταν στην πραγματικότητα η περιστροφή των ελαστικών θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας και να προστατεύσει την ποιότητα των ελαστικών σας μακροπρόθεσμα. Τα ελαστικά φθείρονται διαφορετικά ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγείτε και τη θέση που βρίσκονται. Η περιστροφή των ελαστικών εξασφαλίζει ότι όλα τα ελαστικά του οχήματός σας φθείρονται ομοιόμορφα, κάνοντάς τα να διαρκούν περισσότερο στους δρόμους.

Δε χρειάζεται να ελέγχετε συχνά τα ελαστικά σας

Αν δεν ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά σας, τότε μπορεί να γίνετε ένας από τους πιο επικίνδυνους οδηγούς στο δρόμο. Τσεκάρετε τακτικά τα ελαστικά σας για εξωτερικές φθορές ή χαμηλή πίεση του αέρα. Σε περίπτωση που οδηγείτε με ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα αυτό να κοπεί και να σκάσει, με αποτέλεσμα να χάσετε τον έλεγχο του οχήματός σας.

Τα ελαστικά μπορεί να εκραγούν αν τα παραφουσκώσουμε

Τα ελαστικά δεν θα εκραγούν εάν τα φουσκώσετε υπερβολικά, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αν πέσετε σε μια λακκούβα τότε το ελαστικό σας έχει περισσότερες πιθανότητες να σκάσει.

Τα ελαστικά διαρκούν για πάντα

Τα ελαστικά έχουν γενικό κύκλο ζωής 5 έτη και μετά από αυτό το διάστημα σας συνιστούμε την αλλαγή τους σε νεότερα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να απαιτούν “ολόφρεσκα” ελαστικά από τους εμπόρους. Ένα αχρησιμοποίητο ελαστικό ηλικίας 2-3 χρόνων, είναι εξίσου καλό με κάποιο που μόλις έχει βγει από το εργοστάσιο.

Να τοποθετείτε πάντα καινούργια ελαστικά στο μπροστινό μέρος

Αυτός είναι ένας πολύ συνηθισμένος μύθος. Για την ακρίβεια υπάρχει μία δόση αλήθειας πίσω από αυτήν τη φράση και αυτό γιατί είναι όντως σημαντικό τα μπροστινά ελαστικά να είναι σε καλή κατάσταση για ακρίβεια στο τιμόνι. Από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό και τα πίσω ελαστικά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ιδιαίτερα στα οχήματα που ο κινητήριος άξονας είναι ο πίσω. Το κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services σας συμβουλεύει να αντικαταστήσετε ένα ελαστικό που μοιάζει να φτάνει στο τέλος της ζωής του.

You must be logged in to post a comment.
Menu