Έχεις 4Χ4? Αυτό πρέπει να το διαβάσεις!

Η πίεση των ελαστικών στα 4Χ4 είναι εξαιρετικά σημαντική, πολύ περισσότερο απ’ ότι σε ένα sedan ή hatchback. Το 4Χ4 όχημά σας επηρεάζεται με διάφορους τρόπους από τη λανθασμένη πίεση στα ελαστικά. Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε τις διαφορές και θα σας βοηθήσουμε να μην “κολλήσετε” στην άμμο!

Χαμηλώνοντας την πίεση του αέρα

Η μείωση της πίεσης του αέρα στα 4Χ4 είναι σημαντική στην οδήγηση εκτός δρόμου. Η επαφή με το έδαφος είναι ύψιστης σημασίας όταν σχεδιάζετε να πάτε εκτός δρόμου. Αν το όχημά σας δεν “πατάει” πάνω στο έδαφος, μάλλον δεν θα φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας!

Η ιδέα πίσω από τη μείωση της πίεσης του αέρα όταν βρίσκεστε εκτός δρόμου είναι ότι αφήνοντας το ελαστικό σας να “κάτσει”, ουσιαστικά μεγαλώνει η επιφάνεια επαφής του με το έδαφος. Αυτό κάνει τεράστια διαφορά όταν βρίσκεστε εκτός δρόμου και σας επιτρέπει να περάσετε από περιοχές που δεν θα μπορούσατε με ένα πλήρως φουσκωμένο ελαστικό.
Gym & workout bottoms – gymshark npp cycle i’m an extreme bodybuilder. when i posted this breastfeeding pic, people freaked.
Μία ακόμη περίπτωση κατά την οποία πρέπει να μειώσετε την πίεση των ελαστικών σας είναι όταν βγείτε σε μια λασπώδη περιοχή εκτός δρόμου. Με την αύξηση της επιφάνειας επαφής με το έδαφος, το αυτοκίνητό σας είναι λιγότερο πιθανό να βυθιστεί στη λάσπη καθώς το βάρος του είναι πιο απλωμένο.

Αντοχή σε διάτρηση και χαμηλή πίεση

Στο κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services επισκευάζουμε καθημερινά δεκάδες ελαστικά, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να μειώσετε την πιθανότητα να πάθετε “λάστιχο” όταν βρίσκεστε εκτός δρόμου με το 4Χ4. Τα ελαστικά που έχουν υψηλή πίεση είναι πιο ευαίσθητα στις διατρήσεις καθώς η γόμα είναι τεντωμένη. Ωστόσο, αν μειωθεί η πίεση, τα ελαστικά μπορούν να κυλήσουν πάνω από αιχμηρά αντικείμενα όπως πέτρες, χωρίς να πάθουν ζημιά.

Τελικά ποια είναι η σωστή πίεση?

Η πίεση των ελαστικών εξαρτάται από το είδος του εδάφους πάνω στο οποίο κινείστε καθώς και από τις συνθήκες που αντιμετωπίζετε.  Ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν σκοπεύετε να οδηγήσετε με υψηλές ταχύτητες τότε θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερη πίεση ελαστικών ενώ αν πηγαίνετε αργά και εκτός δρόμου ή σε ανώμαλο έδαφος τότε θα πρέπει να έχετε χαμηλότερη πίεση.

 

Αυτό που είναι σίγουρο βέβαια είναι ότι είτε σκοπεύετε να πάτε εκτός δρόμου είτε σχεδιάζετε κάποια εκδρομή με το 4Χ4, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι έχετε ελαστικά υψηλής ποιότητας. Στο κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services θα βρείτε ελαστικά όλων των γνωστών εταιριών, παντός εδάφους και φυσικά τα καλύτερα ελαστικά 4Χ4. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για ένα δωρεάν check-up των ελαστικών σας!

You must be logged in to post a comment.
Menu