Τις δοκιμές για τα ελαστικά του 2018 συνεχίζει η Pirelli, που τσεκάρει το ενδεχόμενο να προσθέσει και έκτη γόμα στην γκάμα της

Εξακολουθεί να δουλεύει πάνω στα ελαστικά της Formula1 για το 2018 η Pirelli, που στην Ουγγαρία χρησιμοποίησε τη Mercedes και τον Βαλτέρι Μπότας, ενώ σήμερα παίρνει σειρά η Ferrari με τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι στο τιμόνι για δύο ημέρες στην Ισπανία.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα γίνει η τελική έγκριση και θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες. Ωστόσο, η ιταλική φίρμα τσεκάρει το ενδεχόμενο να προσθέσει στη γκάμα της και έκτη γόμα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν η σκληρή, η μέση, η μαλακή, η πολύ μαλακή και η πάρα πολύ μαλακή γόμα, με τον Μάριο Ισόλα να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα γίνει δεκτή η εν λόγω προσθήκη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. «Εξαρτάται από τα αποτελέσματα, θα αποφασίσουμε τον αριθμό των γομών.

Η γνώμη μου είναι να πάμε στις έξι γόμες, κάτι που είναι πιθανό. Αν το προτείνουμε στη FIA, θα δεχτεί επειδή δεν υπάρχει λόγος να αρνηθεί. Με δεδομένο ότι φέτος εγκρίναμε δέκα γόμες, είχαμε τις πέντε βασικές και τις πέντε για back-up. Δε χρειαζόμαστε τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων.

Στο Άμπου Ντάμπι έχουμε δύο μέρες δοκιμών με όλα τα μονοθέσια και όλες τις ομάδες για να εγκριθεί το νέο προϊόν και να δώσουμε στις ομάδες να το δοκιμάσουν. Οπότε στα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι με την τελική έκδοση των ελαστικών του 2018.

Τώρα έχουμε πολύ καλύτερες πληροφορίες από κάθε τριήμερο, οπότε ήδη έχουμε εξελίξει μία νέα δομή, ένα νέο προφίλ και νέες ιδέες. Δε θα γίνει επανάσταση, σε σύγκριση με φέτος, επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε ένα καλό προϊόν», ανέφερε το αφεντικό της Pirelli σε θέματα F1.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επόμενες δοκιμές, μετά την Ισπανία, θα λάβουν χώρα το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου στην Πόλη του Μεξικού με τη Sauber, το διήμερο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου με τη Force India και το διήμερο 14-14-15 Νοεμβρίου στο Ιντερλάγκος με τη McLaren πριν το τελικό διήμερο στο Άμπου Ντάμπι (28-29/11), όπου θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες.

You must be logged in to post a comment.
Menu