Σχεδιάζετε οδικό ταξίδι; Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δε θα σας προδώσουν τα ελαστικά σας;

Το κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services έχει συντάξει μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να συντηρήσετε τα ελαστικά σας και να μειώσετε τον κίνδυνο αστοχίας.

Ελέγξτε την πίεση του αέρα

Η λανθασμένη πίεση του αέρα είναι μία από τις κυριότερες αιτίες αστοχίας των ελαστικών. Έχοντας σωστά φουσκωμένα ελαστικά όχι απλά εξοικονομείτε καύσιμα με τη μείωση της τριβής στο δρόμο, αλλά στην πραγματικότητα επεκτείνετε και τη διάρκεια ζωή τους. Μη επαρκές φούσκωμα μπορεί συχνά να προκαλέσει κάμψη στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών. Από την άλλη, το υπερβολικό φούσκωμα μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία των ελαστικών σας, κάνοντάς τα δύσκαμπτα και ανελαστικά, καθιστώντας τις λακκούβες πιο επιβλαβείς για το όχημά σας.

Για να βρείτε την συνιστώμενη πίεση αέρα για τα ελαστικά σας, μπορείτε να ελέγξετε το εσωτερικό της πόρτας του οδηγού ή το εγχειρίδιο του οχήματος.

Ελέγξτε τα ελαστικά σας για φθορές

Όταν σχεδιάζετε να διανύσετε μια μεγάλη απόσταση με το όχημά σας, όπως ένα οικογενειακό ταξίδι, συνιστάται να ρίξετε μία ματιά στα ελαστικά σας πριν ξεκινήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εντοπίσετε οποιαδήποτε ορατή φθορά και να την επισκευάσετε. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν ρωγμές και φυσαλίδες στα τοιχώματα των ελαστικών. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω, ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε το φθαρμένο ελαστικό στο χώρο μας ή ακόμη και στο σημείο που είναι σταθμευμένο το όχημά σας, με το εξειδικευμένο mobile service του Poutakidis Tire and Wheel Services.

Περιστρέψτε τα ελαστικά σας

Το πίσω-μπρος των ελαστικών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της συντήρησής τους. Το κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services συνιστά να περιστρέφετε τα ελαστικά σας περίπου κάθε 10.000 χλμ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή και ομοιόμορφη φθορά τους και να εγγυάται ότι θα διαρκέσουν το μέγιστο δυνατό. Είστε ευπρόσδεκτοι στο κατάστημά μας για να ελέγξουμε δωρεάν τα ελαστικά σας και να διαπιστώσουμε αν χρειάζονται περιστροφή.

Ευθυγράμμιση τροχών

Η μη ευθυγράμμιση των τροχών μπορεί να προκαλέσει άνιση φθορά στα ελαστικά σας. Η κακή ευθυγράμμιση μπορεί να οφείλεται σε ένα απλό χτύπημα σε κράσπεδο ή ακόμη και σε μια μικρή λακκούβα, γι’ αυτό συνιστάται πάντα να κάνετε ευθυγράμμιση. Στο κατάστημα Poutakidis Tire and Wheel Services θα συναντήσετε έμπειρους τεχνικούς που θα διαπιστώσουν αν το όχημά σας χρήζει ευθυγράμμισης και θα σας βοηθήσουν να έρθετε σε επαφή με τα καλύτερα εξειδικευμένα συνεργεία της περιοχής.

Menu